Haber

Acun’un sponsoruna operasyon! Bakan Yerlikaya açıkladı…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu sabah İstanbul ve Mersin merkezli 18 ilde gerçekleştirilen Sibergöz-17 operasyonunu duyurdu. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Bakan Yerlikaya’nın duyurduğu bu operasyon kapsamında 56 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonun İstanbul ayağının detayları da ortaya çıktı.

HOLDİNG SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Siber Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün gerçekleştirilen operasyonun, Acun Ilıcalı’nın futbol takımına sponsor olan kripto para borsası Tomya’ya yönelik soruşturmanın devamı olduğu ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında aralarında Ağabey Yatırım Holding A.Ş.’nin işverenlerinden Fayik Özbey’in de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Altın ve döviz piyasalarının önemli isimlerinden biri olan Özbey, aynı zamanda Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini de yürütüyor.

İLK AMELİYAT KASIM AYINDA YAPILDI

İş adamı Özbey’in gözaltına alındığı soruşturmanın ilk ayağı, Kasım 2023’te düzenlenen operasyonla başladı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘dolandırıcılık’ soruşturmasında, iş yeri sahibi Yavuz Usta’ya operasyon düzenlendi. kripto para borsası Tomya ve çevresi. Operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

PATRON TUTUKLANDI

Gözaltı süreçleriyle birlikte ‘Tomya soruşturması’ kapsamındaki şüpheli sayısı 38’e çıktı. Aralarında Tomya A.Ş.’nin işvereni Yavuz Usta’nın da bulunduğu 10 kişi halen tutuklu. Soruşturma kapsamında tutuklananlardan ekonomist Ece Pulaş geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı. Şüphelilerin, çok sayıda kişinin parasını paravan şirketler aracılığıyla hesaplarına aktardığı iddia ediliyor.

ACUN’UN TAKIMINA SPONSOR OLDU

‘Dolandırıcılık’ soruşturmasıyla gündeme gelen kripto para borsası Tomya, Acun Ilıcalı’nın İngiltere Şampiyonluk Ligi grubu Hull City’nin sponsoru olmasıyla adından söz ettirdi. Sponsorluk anlaşması törenine firma sahipleri Yavuz Usta ve Ece Pulaş’ın yanı sıra Acun Ilıcalı ve futbolcu Ozan Tufan da katıldı.

ciftelerhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu