Haber

İsrail ekibi 10 yaşındaki çocuğu 5. günde kurtardı

İsrail arama kurtarma ekibi, Zeytin Parçaları adını verdikleri insani yardım kapsamında depremlerden zarar gören bölgelerde çalışmalarını hızla sürdürüyor. İsrailli kurtarma ekipleri bu sabah Kahramanmaraş’ta 10 yaşındaki bir çocuğu enkazdan kurtardı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün 10 yaşındaki depremzedeyi enkazdan çıkaran ekibin komutanıyla görüştüğünü belirterek, “Kim bir canı kurtarırsa bütün dünyayı kurtarmış gibi olur. birçok dünyayı kurtar – tebrikler”.

İsrail’den yapılan açıklamada, Zeytin Dalı adı verilen insani yardım kapsamında dün 8 kişinin enkaz altından kurtarıldığı, toplam 18 kişinin ise kurtarıldığı belirtildi. “Bu sabah kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş’ta bir evin yıkıntıları arasında mahsur kalan 10 yaşındaki bir çocuğu bir saat süren operasyonda bulup kurtardı. Kurtarma ekipleri, kurtarma çalışmaları sırasında çocuğa hayat kurtaran tıbbi tedavi sağladı ve daha sonra ileri tıbbi tedavi için hastaneye gönderdi” denildi. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde terk edilen ve tedaviye başlayan hastanenin yeniden hizmete açılması için doktor, hemşire ve sağlık görevlilerinden oluşan sağlık ekibi yardım etti.

derbenthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu