Ekonomi

Tokat’ın Narince yaprağı dolması İstanbul’da satışa sunuldu

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenen “Kadın Gücü Tokat’ın Gücü Projesi” ile Tokat’ta kurulan 14 kadın kooperatifinden biri olan Yeşilırmak Kadın Kooperatifi, Narince’nin ünlü markalara bıraktığı coğrafi işaret tescilli dolmaların satışına başladı. İstanbul’daki restoranlar.

Usta hanımların elinden çıkan Tokat’a özgü dolmalar, soğuk zincirle dondurularak İstanbul’a gönderiliyor. 125 kg’lık ilk siparişini gönderen Kadın Kooperatifi, yeni siparişlere hazırlanıyor. OKA, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile uyumlu olarak hayata geçirdiği projelerle Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan Orta Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek verirken, yerli üreticilere de imkan sağlıyor. tanıtım ve işbirliği faaliyetleriyle yeni pazarlara açılmak. Bu bağlamda OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi’nin kadın kooperatiflerini ulusal markalarla buluşturmak amacıyla 2023 yılında gerçekleştirdiği başarılı faaliyetler, Yeşilırmak Kadın Kooperatifi’ni İstanbul pazarına kazandırdı.

Kadının Gücü Tokat’ın Gücü Projesi

SOGEP desteğiyle ve Tokat İl Özel İdaresi öncülüğünde hayata geçirilen Kadının Gücü, Tokat’ın Gücü Projesi, Tokat’ta kadın istihdamının artırılması amacıyla kadın kooperatiflerinin geliştirilmesi, kadınların mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve böylece kadınların mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı. kooperatiflerde istihdam edilebilir, nitelikli ve üretken kadınların üretimde desteklenmesi amaçlanmaktadır. . Bu amaçla kooperatif ve üretim tesislerinin kurulması, marka geliştirme faaliyetleri, eğitim faaliyetleri, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri hayata geçirilmiştir. Tokat merkez ve ilçelerinde 14 kadın kooperatifi kuruldu. 100 kadın üyenin katılımıyla kurulan kooperatifler, Tokat Kadın Kooperatifleri markası altında bir araya getirildi.

Yufka, çorba eriştesi ve ev eriştesi gibi unlu mamullerin yanı sıra kooperatifler; Coğrafi işaretli Tokat Narince Yaprağı turşusu ve dolması, köme, pekmez, tatlı tarhana, kuşburnu ve kızılcık marmelatı, konserve ilmek otu, çorba tozu ve konserve tarhana gibi Tokat yöresel gıda ürünlerinin yanı sıra yaz döneminde yetiştirilen meyvelerden reçel de üretmektedir. domates salçası ve sebzelerden konserve ürünler. üretir. – tokat

kashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu