Haber

Sudan’daki çatışmalarda ölü sayısı 550’yi geçti

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü İskenderiye Velluccihaftalık moderatörlüğünde Basmak toplantıdüzenlendi.

Görüşmede, Sudan’da 15 Nisan’dan bu yana ordu ile Hızlı Destek Güçleri (HDK) arasında devam eden çatışmalara ilişkin son gelişmeler ele alındı.

DSÖ Sözcüsü margaret HarrisSudan’da devam eden çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 551’e çıktığını, 4 bin 926 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Çatışmalarda sağlık tesislerine toplam 28 saldırı düzenlendiğini belirten Harris, bu saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 18 kişinin de yaralandığını aktardı.

Harris, ülkedeki sağlık merkezlerinin yüzde 16’sının müsait olduğunu ve başkentte bulunduğunu söyledi. Hartum’daki sağlık merkezlerinin yüzde 6’sı faaliyettebildirildi.

Sudan’da sağlık hizmetleri açısından durumun kötüye gittiğini belirten Harris, şöyle konuştu: “İnsanlar yaralanınca nereye tedavi olacak? Bu insanların yüzde 25’i kanamaları durdurulamadığı için ölüyor. Bu çok basit bir ilk yardım müdahalesi. Bu tür ölümler kabul edilemez.”söz konusu.

Sudan’da her saat 7 çocuk ölüyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu Sözcüsü (UNICEF) James yaşlı, Sudan’daki çatışmanın başlangıcından bu yana çocuk ölümlerinin endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi.

15 Nisan-25 Nisan tarihlerinde 190 çocuğun hayatını kaybettiğini, 1700 çocuğun da yaralandığını kaydeden Yaşlı, şunları kaydetti: “Sudan’daki çatışmanın ilk 11 gününde ortalama olarak saatte 7 çocuğun öldüğü veya yaralandığı bildirildi”dedi.

Sudan’da ordu ile HDK arasında çatışma

Darfur bölgesindeki silahlı isyancılara karşı hükümet güçlerine destek vermek amacıyla 2013 yılında Sudan’da kurulan “STK” tamamen orduya katılmalıdır. askeri güvenlik reformSon birkaç aydır süren çekişme, 15 Nisan sabahından itibaren sıcak bir çatışmaya dönüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı Egemenlik Kurulu Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, orduyla çatışan HDK’nın feshedildiğini belirterek, ‘ devlete zıt isyancı kuvvetduyurmaya karar verdiğini belirtti.

cilimliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu