Haber

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın ailesine mektup okundu

KOCAELİ’nin Derince ilçesinde Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ‘Şehit Annesine Mektup’ yarışmasında birinci olan mektup, şehit Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın ailesine okundu. Mektupta şu ifadelere yer verildi: “Şehitlerimize her şey feda olsun. Ayağına değen her taşı cezalandırmak onların hakkıdır. Onların hakkıdır, onlar için binlerce dua kılındı ​​ve kılınacaktır. Dün feda edilir, dünya feda edilir.”

Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar (25), geçtiğimiz Aralık ayında Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olmuştu. Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri Kızıltepe ilçesinde Şehit Dündar’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

‘ŞEHİTLERİMİZ İÇİN HERŞEYİM FEDA EDİLDİ’

Ziyarette, okul yönetiminin öğrenciler arasında düzenlediği ‘Şehit Annesine Mektup’ yarışmasında birinci olan mektup, 12. sınıf öğrencisi Sude Aslan tarafından şehidin ailesine okundu. Mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Vatanın her zerresine hakkı olan aziz şehitlerimiz, bütün bir ülkenin koruyucusu ve bekçileridir. Yollarda atılan her adımın garantisi onların emeğidir. Atılan her özgür nefesin bedeli, özgür nefeslerimizdir. Nefesimiz geleceğimizdir, geleceğimiz sizin emanetinizdir. Ne büyük bir sevgidir bu vatan için… Ne büyük bir özlemdir yüreklerde kocaman yaralar açan bir sese seslenmek ne büyük bir onurdur. yanımızda şehit…

En büyük aşk vatan sevgisidir. En ağır bedel hayat vergisidir. Gururun en eskisi şehitlik takdimidir. Milletin minnetinin ölçüsü yoktur, şehidin rütbesinin ölçüsü yoktur. Sonsuzluğa gönderilen şehitlerin akıbeti umurlarında değildir. Şehidimize her şey feda olsun. Ayağına değen her taşı cezalandırmak onların hakkıdır. Bu onların hakkıdır, onlar için binlerce dua kılındı ​​ve kılınacaktır. Dün feda edildi, dünya feda edildi…

Ey bu ülkeye kahramanlar yetiştiren ana, Ey bu ülkeye yiğit adamlar yetiştiren baba. Kutsal kalbini taze tut… Evladın, Cebrail’in; Artık o, cennetin en yaşlı seyyahı, milletin en muzaffer evladı, dünyanın mazlum Mehmed’i, alnı yüksekte şehitliğe yürüyen aziz Türk ordusunun şerefli kahramanıdır. Güneş; Kendini ortadan ayırsa bile bir daha şehit hakkını ödeyemez. Ay gece gündüz dönebilseydi bir daha şehidin bakışlarıyla karşılaşamazdı. Tam tersine dönse bile dünyanın düzeni değişmez, vatanın amacı değişmez. Dağlarda vatanını savunanlara, şehadete koşanlara, dünya teslim olursa hiçbir zarar gelmez. Şehit millet demektir, millet şehit demektir. “Artık bütün bir millet sizin çocuğunuzdur ve siz de bu milletin annesi ve babasısınız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu