Haber

Kamuda sözleşmeli personel alımını içeren kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunuldu.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, reforma ihtiyaç varken kamu personel rejimini bozdu ve sıkıntılı hale getirdi” dedi. dedim.

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeli personele ekip verilmesini içeren Devlet Memurları ve Bazı Kanunlar Kanunu ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Plan ve Bütçe’de görüşmeleri sürüyor Türkiye Büyük Millet Meclisi Yönetim Kurulu.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, teklifin çok değerli bir bahis için olduğunu ancak gerekli özenin gösterilmediğini iddia etti.

Hem aynı yerde farklı statüde çalışanlar hem de devlet açısından adaletsizliklere, hukuksuzluklara ve hatalara yol açan bir sistem olduğunu savunan Kuşoğlu, “2017 yılı ile birlikte kamu personel yönetiminin kurumsal yapısı da önemli ölçüde değişti. “Bu sistemde hizmet, personel ve ücret ilişkisi kurulamadı, bozuldu. Bu konu uzun süredir hem çalışanların hem de devletin önemli bir sorunu olmuştur.”

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, geçmişte sözleşmeli çalıştırma modelinin tüm çalışanlar üzerinde inanılmaz bir yaptırım aracı olduğu gerekçesiyle hareket ettiklerini ve bu eylemlerde şiddet uyguladıklarını iddia etti.

Yıllardır ortaya koydukları taleplerin bir kısmının bugün gündeme geldiğini belirten Turan, “Bu değişiklikleri olumlu yönleri olsa da halen güvenli bir çalışma rejimi olarak nitelendiremiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, düzenlemeyi yetersiz olmakla eleştirdi.

Teklifin tüm ihtiyaç sahiplerini kapsamaması nedeniyle gelecekte yeni sorunlarla karşılaşılacağını öne süren Yılmaz, “Devletin işini yapmak için istihdam edilen tüm personel aynı statüde olmalıdır. Devlet iplik gibi, yani bu güvenceyi her zaman kamu otoritesinin üzerinde sağlamak gerekiyor. Bu onun üzerinde baskı oluşturuyor. Bir şeyi değiştirelim, ‘sözleşmeli’ kavramını kaldıralım, işini yapacak olanlar da gitsin. devlet tam emniyette ve memurdur.” dedi.

“Sadece memur güvenliğini sağlamakla kalmayacak”

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, sözleşmelilerden talepte bulunanların takıma alınacağını belirterek, sözleşmeli statüsünde çalışmanın da bir hak olduğunu, takımda olmayı tercih etmeyenlerin olabileceğini söyledi. farklı nedenlerle.

Bunun talep üzerine yapılmasının doğru olduğunu vurgulayan Aksu, bazı sözleşmeli çalışanların memur olmak istedikleri için yükselme ve yükselme haklarının olduğunu kaydetti. Aksu, bu şekildeki düzenlemenin sadece memurluk garantisi sağlamayacağını, bazı haklar da getireceğini belirtti.

Daha önce 4/C statüsünde olanların intibakında sorun yaşandığını anlatan Aksu, bu statüler memur olunca hizmetlerinin memurluktan sayıldığı konusunda bir değerlendirme yapılabileceğini söyledi.

Aksu, öneriyi desteklediklerini açıkladı.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti hükümetlerinin 2002’den bu yana kamu çıkarı ne olursa olsun her zaman kamu yararını gözettiklerini söyledi.

Tüm kamu kurumlarında sözleşmeden takıma geçişin arzu ettikleri bir düzenleme olduğunu vurgulayan Çelebi, teklifte yer alan düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu