Haber

İsviçre’den Rusya’ya “Ukrayna’daki askeri saldırganlık” gerekçesiyle yeni yaptırımlar

İsviçre Federal Konseyi, son paketinde Avrupa Birliği’nin (AB) getirdiği tedbirleri kabul ederek Rusya’ya “Ukrayna’daki askeri saldırganlık” damgasını vurarak daha fazla yaptırım kararı aldı.

Federal Konsey’den yapılan açıklamada, “İsviçre, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik devam eden askeri saldırılarına ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve güvenliğine zarar veren eylemlerine yanıt olarak, AB’nin dokuzuncu yaptırım paketindeki Rusya’ya yönelik önlemleri kabul etti.” ibaresi yer aldı.

AB’nin Rusya’ya 16 Aralık 2022’de uyguladığı 9’uncu yaptırım paketi, yaptırım listesine yaklaşık 200 kişi ve kurum ile 3 Rus bankasının eklenmesi, çift kullanımlı eser ihracatının yasaklanması ve madencilik yatırımlarının yasaklanmasını içeriyor. Rusya’ya yönelik İsviçre yaptırımları yürürlüğe girdi.

Buna ek olarak, İsviçre’nin havacılık endüstrisi ile ilgili mallar üzerindeki ihracat yasağını uçak ve drone motorlarını da içerecek şekilde genişletmesi bekleniyor. Öte yandan İsviçre, Rusya madencilik kolunda yeni yatırımları yasaklamayı planlıyor.

AB üyesi olmayan İsviçre, komşularıyla ekonomik olarak uyumlu ilişkiler sürdürmektedir.

Geçen yıl Şubat ayının sonunda, dönemin İsviçre Federasyonu Başkanı Ignazio Cassis, ülkesinin Ukrayna’ya yönelik saldırı nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve diğer yetkililere yönelik AB mali yaptırımlarını kabul ettiğini duyurdu.

Öte yandan İsviçre Federal Parlamentosu’ndaki bir komite, İsviçre yapımı askeri malzemelerin başka bir ülkeden Ukrayna’ya yeniden ihraç edilmesini engelleyen “yeniden ihracat yasağı”nın kaldırılmasını teklif etti.

Komitenin basın açıklamasında, “Komitenin çoğunluğu, İsviçre’nin Ukrayna’ya daha fazla yardım sağlamak da dahil olmak üzere, Avrupa’nın güvenliğine daha fazla katkıda bulunması gerektiğine inanıyor.” söylendi.

mucur-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu