Haber

İstanbul’da belediyeler depremzedelere destek olmaya devam ediyor

İstanbul’da belediyeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yürüttükleri çalışmaların yanı sıra şehre gelen afetzedelere de destek veriyor.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası İstanbul’a gelen ve Ümraniye’de ağırlanan mağdurlar için Yamanevler Mahallesi’nde Ümraniye Yardım Uyum Merkezi kuruldu.

Merkez öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında ilçeye gelen depremzedeler için özel olarak hazırlanan giysi, gıda ve hijyen malzemelerinin bulunduğu koliler adreslere teslim edildi. Ayrıca depremzedelerin burada kaldıkları süre boyunca ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanan alışveriş kartları da dağıtılmaya başlandı.

100’den fazla konteyner depremzedelere teslim edildi

Esenler Belediyesi tarafından depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kurulacak 1750 konteynerden 100’den fazlası ilk etapta hazırlandı. Mobilya, beyaz eşya, gıda ve hijyen malzemelerinin bulunduğu konteynerler depremzedelere teslim edildi. Konteyner kentin diğer etapları da inşa ediliyor.

Belediyeye bağlı Afet Yardım Merkezi Gölbaşı ve Besni’de 24 saat çay ve çorba servisi yaparken, aşevinde 10 bin kişiye günde 3 öğün yemek veriliyor. EDİM Sosyal Market’ten afetzedeler gıdadan giyime, temizlik araç gereçlerinden çocuk oyuncaklarına kadar her türlü eseri ücretsiz olarak temin edebiliyor.

Öte yandan belediyeye uygun olarak deprem bölgesine gıda, giyecek, battaniye, temizlik ve hijyen malzemeleri, jeneratör, şofben, ısıtıcı, seyyar tuvalet ve banyo gibi her türlü ihtiyacı karşılayan 271 TIR sevk edildi. Yardımlar kapsamında 194 bin 267 koli gıda, 5 bin 500 çuval un, 41 bin 430 adet 5 litre su, 17 bin 671 koli giyim, 57 bin 750 battaniye, 25 bin uyku seti, 16 bin koli temiz ve hijyenik malzeme, 302 bin koli 130 kilo odun ve kömür, 13 bin 125 elektrikli ısıtıcı, 1500 şofben, 240 seyyar tuvalet, 35 seyyar banyo, her türlü insani yaşam malzemesi yer aldı.

Esenler Belediyesi’nin Gölbaşı’nda vatandaşlar için kurduğu “Merhaba Deprem Yardım” davet merkezi hizmet vermeye devam ediyor. Depremzedeler taleplerini “0530 387 94 18” numaralı sınır hattını arayarak veya WhatsApp, Bip ve Telegram mesajlarıyla iletebilirler.

licehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu