Haber

İKÇÜ Öğrencilerinden Filistin’e Destek Açıklaması

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri kampüste Filistin’e destek amaçlı bir açıklama yaptı.

Çiğli yerleşkesinde toplanan öğrenciler, “Filistin’deki zulme dur deyin” yazılı pankart açtı.

Grup adına açıklama yapan Öğrenci Konseyi Üyesi Ozan Tektaş, 1948’den bu yana devam eden çatışmaların kronikleştiğini ve 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sonucu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

Gazze’nin yoğun bombardımana maruz kaldığını belirten Tektaş, “Savaşlarda bile kullanılması yasak olan orantısız güç ve fosfor bombalarının kullanıldığı Filistin’de, en temel insan hakları bile hiçe sayılıyor ve insanlık onuru ayaklar altına alınıyor. İsrail bir kez daha tarihe kara bir iz bıraktı.” yazdım.” dedi.

Netanyahu hükümetinin soykırım suçunu işlediğini belirten Tektaş, şöyle konuştu:

“Savaş hukuku ve insan hakları ihlal ediliyor. Uluslararası hukuk tanınmıyor ve tüm bunlar dünyanın gözü önünde yapılıyor. Bu durum İsrail’in bugün ve yarın insanlık için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu ortaya koyuyor. Kudüs ise eğer Kudüs” Gittiyse Medine’yi koruyamayız. Medine giderse Mekke’yi koruyamayız. Bugün buradan bir kez daha haykırıyoruz. Bugün Gazze’deki soykırıma dur deyin. Bugün Gazze’deki vahşete dur deyin. Bugün söyleyin. Gazze’deki zulme dur deyin, bugün Gazze’de işlenen insanlığa karşı suçlara dur deyin, “Bugün İsrail’e durma çağrısı yapıyoruz.”

Açıklamanın ardından öğrenciler ellerinde pankartlarla sloganlar atarak bir süre kampüste dolaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu