Haber

Foça Belediyesi Sosyal Refahı Artıracak Çalışmalara Başladı

Foça Belediyesi tarafından ilçede yaşayan vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve toplumsal refahın artırılması amacıyla yaklaşık 5 yılda pek çok çalışma gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, görev tanımında olsun olmasın, klasik belediyeciliği sosyal belediyecilikle hayata geçirerek halka hizmet etmeye devam ettiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Pandemi döneminde belediyemizin ekonomik gücünün bir kısmını doğal afetlerden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için kullandık. Hasat ettiğimiz meyve, sebze ve buğdaydan elde ettiğimiz unu dağıttık. Gerenköy’deki tarım bahçesini ihtiyaç sahiplerine 5 milyon TL ile destekledik Okullara boya yapıldı Bakım ve yenileme çalışmalarına ek olarak 3 yeni derslik ekledik Atatürk Sosyal Yaşam Merkezi’ni öz kaynaklarımızla oluşturduk maliyeti 6 Milyon 750 bin TL olan, 1200 metrekarelik alanda, toplantı salonu, eğitim alanları ve kafeteryanın da aralarında bulunduğu sosyal ve kültürel aktiviteleri bir araya getirdiğimiz Yeni Doğan bebekleri, hoş geldin bebek çantalarıyla karşılıyoruz. 45 yeni oyun alanı Bağarası’ndaki kadın danışma merkezimiz hizmet vermeye devam ediyor Engelli dostu projeler gerçekleştirdik Engelli Bilgi Sistemi oluşturarak doğal afet durumunda engelli bireylere hızlı yardım sağlamayı hedefledik. Plajlarda Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrağı alındı. 4 yeni engelsiz plaj rampası yaptık. Yenifoça’da 650 bin TL, Yenibağarası’nda ise 1 milyon 300 bin TL’ye mal olacak, 24 saat temel sağlık hizmeti verecek yeni sağlık alanlarının inşaatı sürüyor. Dini alanlarda iyileştirmeler yaptık. Tüm camilerin gölgelendirme çalışmalarını yaptık ve Gerenköy Camisi’nin yerini yeniledik. Bağarası Cem Residence’a yeni mutfak, tuvalet, eğimli ofis ve yemek alanı ekledik. İşletmelere tanıtım desteği sağladık. www.focaburada.com üzerinden üye olan işletmeler, faaliyetlerini ücretsiz olarak tanıtabilme imkanına kavuştu. Toplu ulaşım olanaklarını iyileştirdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZTAŞİT uygulamasıyla Yenifoça’da 28 otobüsle ekonomik ve güvenli toplu ulaşım hizmeti sağlandı. “Ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla 15 milyon TL maliyetle yeni Bağarası sanayi sitesinin temelini atarak benzer iş kollarında çalışan işletmeleri bir araya getirmeyi hedefledik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu