Haber

Enkaz altında öksürerek sesini duyuran kadın: Neredeyse bir yıl oldu ama o anları unutamıyor

Enkazın içinde öksürerek sesini duyurdu. Neredeyse bir yıl olacak ama o anları unutamıyor.

HATAY – Hatay’da enkaz altından 3’üncü saatte kurtarılan 45 yaşındaki Cemile Dudu, depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen yaşadıklarını unutamıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler Hatay’da büyük yıkıma neden oldu ve 25 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Antakya’nın Kışlasaray Mahallesi’nde yüzyılın felaketine yakalanan 45 yaşındaki Cemile Dudu’nun yaşadığı apartman, depremde çöktü. Bina çökünce enkaz altında 45 yaşındaki Cemile Dudu kaldı. Dudu vatandaşların yardımıyla 3’üncü saatte enkazdan çıkarılırken, bakımını üstlendiği aileden 2 kişi hayatını kaybetti. Depremin üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen acı anları unutamayan Dudu, öksürerek sesini duyurduğunu söyledi.

“Çocuklarımın sesini duyunca ‘Çocuklarım iyi, yani ben de ölmedim’ diye düşündüm.”

Cemile Dudu öksürerek sesini duyurduğunu belirterek; “6 Şubat’taki depremde herkes uyuyordu. İlk şokla gözlerimi açtım ve ayağa kalktım. Daha namaz kılmaya vakit bulamadan bina çöktü, enkaz altında kaldım. Gözlerimi açtığımda şunu buldum: Kendimi enkaz altında buldum ve öldüğümü sandım, ‘Sanırım öldüm, mezardayım’ dedim, düşündüm, bedenim hareket etmiyordu, başımı bile kaldıramıyordum. Üzerimde beton yığınları vardı ama çocuklarımın sesini duyunca ‘Benim çocuklarım yeter, ben de ölmedim’ diye düşündüm. Birkaç saat sonra komşularım yardıma gelerek beni enkaz altından çıkardılar. O anın acısı tarif edilemezdi; elini hareket ettirememek, sesini duyamamak. Duyabiliyorsun ama onlar seni duyamıyorum. Çığlık atıyordum ama ses çıkaramıyordum. Kendimi nasıl duyurabilirim diye düşünürken aklıma sessizce öksürmek geldi. Var gücümle öksürdüm. İşte o zaman beni duydular. Açlık, susuzluk, soğukluk hissetmedim. Belki şoktu, belki de beyindi. Donmuştum, hiçbir şey hissedemedim” dedi.

haberkozluk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu