Haber

Zonguldak’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Zonguldak’ta ülke genelinde şiddetli yağış, fırtına ve kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

ZONGULDAK VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Zonguldak ili genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm kamu-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. kamu kurum ve kuruluşları da 20 Kasım 2023’te görevden alınacak. “Bir gün idari izinli sayılacak.”

KARADENİZ EREĞLİ K2 TİPİ CEZAEVİNDEKİ MAHKUMLAR NAKLİ YAPILIYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Zonguldak Karadeniz Ereğli K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda yoğun yağış nedeniyle su seviyesi yükselen tutuklulardan 39’unun Düzce T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildiğini bildirdi. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Zonguldak Karadeniz Ereğli K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumumuzda şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle su seviyesi yükseldiği için cezaevinde bulunan hükümlüleri güvenlik nedeniyle civardaki kurumlara naklediyoruz. Düzce T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilen 39 hükümlünün şu anda güvenlik sorunu bulunuyor.” “Hayır” ifadesini kullandı.

BOZULAN YÜK GEMİSİ İKİYE BÖLÜNDÜ

Öte yandan Zonguldak’ta şiddetli fırtına nedeniyle karaya oturan kuru yük gemisi ikiye bölündü. Ağaçların araçların üzerine devrildiği ve dükkanların sular altında kaldığı bölgede ikiye ayrılan gemi için seferber olan ekipler, 13 mürettebatı tahliye etmeyi başardı.

ZONGULDAK VALİ: SERBEST BIRAKILAN 13 MÜRETTEBATIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kenti etkilemeye devam eden fırtına nedeniyle ikiye ayrılan Kamerun bandıralı geminin bir kısmının kıyıya vurduğunu belirtti. Hacıbektaşoğlu, tahliye edilen 13 kişilik mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Ekiplerin çevresinde güvenlik önlemi aldığı geminin kırık kısmı bir süre sonra kıyıya vurdu.

CADDE VE SOKAKLAR SULARDA BULUNDU

Öte yandan Karadeniz Ereğli ilçe merkezinde aralıksız devam eden sağanak ve fırtına sonucu cadde ve sokaklar sular altında kaldı. İşyerleri hasar görürken, şiddetli rüzgar nedeniyle sahil yolundaki çok sayıda ağaç devrildi, yol kapandı, bazı araçlarda da hasar oluştu. Sel suları ayakkabı, buzdolabı, cansız maket, tekerlek, varil gibi pek çok eşyayı kent merkezine taşıdı. Dalgaların çarpması sonucu kaldırım taşları ve banklar sökülürken, bazı araçlar da sular altında kaldı.

VATANDAŞLARA “DIŞARI ÇIKMAYIN” UYARISI

Kaymakamlık ve Belediye vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Bu arada Vali Hacıbektaşoğlu, il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 24 saat hizmete açılan AFAD merkezindeki çalışmaları ve gelişmeleri takip ederek dere yataklarında incelemelerde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu