Haber

Vali Yavuz: Rehineleri etkisiz hale getirdik

VALİ YAVUZ: ARKADAŞLARIMIZ ÇOK HASSAS BİR HAREKETLE MERKEZLENİP ETKİSİZ HALE GETİRDİ.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaklaşık 10 saat süren rehine krizinin sona ermesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Yavuz, rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtirken, saldırganın ihtiyaç için yola çıktığı anda hassas bir operasyonla yakalandığını söyledi. Rehinelerin can güvenliklerinin zarar görmemesi için titiz ve sabırlı bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Vali Yavuz, şöyle konuştu:

“Özel güvenlik giriş girişimini engelleyemedi. Daha sonra eve girerek 7 çalışanı rehin aldı. Kişinin amacı İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları durdurmak ve Mısır’a sınır kapısını açmaktı. Olayın öğrenilmesi üzerine bizim de yetkilimiz vardı. İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya, Valiliğimizin koordinasyonunda, talimatıyla hassas bir müzakere süreci yürütülmeye çalışıldı.Rehinelerin güvenliğinin sağlanması ve kaçırılmalarının önlenmesi için titiz bir çalışma yürütüldü. Özellikle bu tür olaylarda zarar görüyoruz. Bu nedenle özellikle basın açıklaması sürecinden uzak durduk. Amacımız kardeşlerimizi sağ salim oradan çıkarmaktı. Bu süreci gerçekten çok değerli bir güvenlik önlemi olarak kullandık. Üyelerimiz ve üyelerimiz. İstihbarat teşkilatı olası tüm temasları değerlendirerek bir çalışma yaptı, ardından küçük bir operasyonla rehineleri hiçbirine zarar vermeden etkisiz hale getirdik.

MÜZAKERELER SONUÇ VERMEDİ

Çünkü müzakereler sonuç vermedi. Her bir kardeşimizin sağlık durumu iyi. Tüm rehinelere iyi dileklerimizi ilettik. Biz Türkiye’nin barışından ve inancından yanayız. Bu tür davranışların her türlüsüne karşıyız. Güvenlik güçlerimiz büyük bir hassasiyetle görevlerini yerine getirdi. Herkese geçmiş olsun. İhtiyacı karşılamak için yola çıktığında biz de orada görevlendirildik. Artık alternatif bir ekip üzerinde çalışıyorduk. Eylem prosedürünü de değerlendirdik. Değerli polislerimiz, kahraman güvenlik güçlerimiz. Rehinelere bir zarar gelmeyeceğinden emin olduktan sonra gerekli müdahaleyi yaparak gereğini yaptı. 2 adet silahı vardı ve mekanizmaları da mevcuttu. Biz bu konularda çok hassasız ve her ihtimali değerlendiriyoruz. Elbette üzerinde bomba olmadığını düşündük ama her türlü hassasiyeti değerlendirip son kararı veriyoruz. Arkadaşlarımız gerekli inceleme ve incelemeleri yaptılar. Operasyonumuz sırasında rastgele bir çatışma yaşanmadı. Arkadaşlarımız çok hassas bir hareketle içeri girip etkisiz hale getirdiler. Rastgele bir organizasyon bağlantısı tespit edilemedi. Fabrikanın eski bir çalışanı olduğu doğrudur. Orayı bilen biri. Saldırgan yaralanmadı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu