Ekonomi

Teknoloji şirketleri Fernvaille ve Delivery One yatırımcı arıyor

Kitle fonlaması platformu fon sağlayıcısı, aynı anda fon sağlamak için iki teknoloji girişimi teklif etti. 17 Nisan Pazartesi günü öz sermayeye dayalı kitle fonlaması başlatma girişimleri, Web3 tabanlı oyunlar geliştiren Fernvaille ve akıllı dağıtım ağı Delivery One idi. Yatırım türlerinde Fernvaille, şirket hisselerinin %8’ini yatırımcılara sunarak 7.2 milyon TL fon talep ederken, Delivery One ise %7 şirket hissesi karşılığında 5 milyon TL’yi hedefliyor.

RushAway ve VR Okey oyunlarının yanı sıra, blockchain teknolojisine dayalı birçok Web3 oyunu geliştiren Fernvaille ve IoT tabanlı lojistik çözümler sunan Delivery One, Türkiye’nin hisse senedi bazlı sektörünün en güçlü oyuncusu fonbulucunda yatırım türüne girdi. Kitlesel fonlama sistemi. Kampanyasını 17 Mayıs’a kadar sürdürecek olan Fernvaille’in toplam fon talebi 7.2 milyon TL olurken; 5 milyon TL’lik taleple yatırımcılarla buluşan Delivery One, Picksy Lite çalışmalarıyla 16 Haziran’a kadar tıpta kalacak.

Fernvaille: Sermaye kitle fonlaması kullanan ilk oyun şirketi

Hisse bazlı kitle fonlaması ile kurulan ilk oyun şirketi Fernvaille Gaming Technologies; Kendine has kurgusu ve hikayesiyle oyun dünyasının en popüler projelerinden biri olan Fernvaille projesi, 2021 yılında yatırım şeklinde hedeflenen ve ek olarak raporlanan tüm fonlamayı gerçekleştirdi. O dönemde işletme aynı anda iki rekor kırarak 222 545 yatırımcının yatırım öncesi talebinin yüzdesi. yatırımcılardan geldi. Hisse bazlı kitle fonlaması tarihinde bir ilk olarak yatırımcılarına beş kez hisse senedinden çıkma fırsatı sunan Fernvaille Oyun Teknolojileri Anonim Şirketi, fonlamanın ardından, eğer bu gerçekleşirse Negentra Yazılım Bilişim Eğitim Danışmanlık Ar-Ge Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile birleşecek. kampanya başarılı Teknolojileri Anonim Şirketi. Girişim; Kısa vadede SociaPol, VR Okey ve RushAway oyunları yayınlayarak Web3, blockchain, metaverse, NFT tabanlı çalışmalar geliştirmeye devam edecek. Fernvaille’in uzun vadeli hedefi, stratejik işbirlikleri ve satın almalar yoluyla ürünlerinin pazar penetrasyonunu hızlandırmak ve küresel oyun segmentindeki rekabet gücünü artırmaktır. Fernvaille’in kampanyası https://fnb.lc/negentra üzerinden bireysel ve kurumsal yatırımcıların iştiraklerine açıktır.

Eski ve yeni yatırımcılar bedelsiz hisselerle hisselerini artıracak

Girişim şirketi, çeşidin başlangıç ​​tarihi olan 17 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 10:00 itibari ile 10 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yatırım yapan tüm yatırımcılara %25 ek pay verecektir. Yatırım türünün başarılı olması halinde sermayeye en az 7,2 milyon TL fon ilavesi ile ilk yatırım türünde yer alan 545 yatırımcı bedelsiz hisse almış olacak. Fernvaille Oyun Teknolojileri Anonim Şirketi’nin 516 bin TL olan ödenmiş sermayesine mevcut iç kaynaklardan ve birleşmeden sağlanacak kaynaktan toplam 994 bin TL ilave edilecek. 1 milyon 510 bin TL’ye ulaşacak yeni sermaye artırımı mevcut 545 ortağa bedelsiz olarak dağıtılacak. Öte yandan, yatırım türünün başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından tüm yatırımcılara, toplanan fonun işletmeye devrinden 12 ay sonra şirketin yapacağı ilk yatırımdaki paylarının %10’una kadar öncelikli çıkış hakkı verilecek. şirket.

Birinci Teslimat, KOSGEB ve TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir

Son kilometre teslimatı için donanım ve yazılım çalışmaları geliştirmek üzere Eylül 2020’de kurulan Delivery One, yıllık 200 bin TL’ye mal olan TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Temel Programı’nı almaya hak kazandı. Bu temel program ile Akıllı Teslimat İstasyonu ve İnsansız Hava Aracı’nın ilk prototiplerini üreterek otonom atış testini gerçekleştirdi. 2021 yılı Kasım ayındaki lansmanının ardından Picksy ürününün Ar-Ge çalışmalarına başlayan şirket, bu arada İnsansız Kara Aracı ve Akıllı Teslimat İstasyonunun yeni versiyonu ile Sabit Kanatlı Dikey Kalkış/İniş Yapan İnsansız Hava Aracı Ar-Ge çalışmalarını da yürüttü. KOSGEB AR-GE ÜRÜNLERİ. GE ve TÜBİTAK 1507 Ek Programlarına başvurdu. Otonom teslim sürecinde kullanılmak üzere Sabit Kanatlı Dikey İniş-Kalkış İnsansız Hava Aracı projesinin uygulanması için Ocak 2022’de 600 bin değerinde TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç ​​Destek Programı başvurusu onaylandı. Mart 2022’de İnsansız Kara Aracı prototipinin ve Akıllı Teslimat İstasyonunun ikinci versiyonunun üretimi için 400 bin TL değerindeki KOSGEB Ar-Ge Ür-Ge programını almaya hak kazandı. Delivery One’ın toplam 4,2 milyon TL tutarındaki yeni hibe başvurularının onaylanma süreci devam ediyor.

Akıllı teslimat pazarında önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor

Son kilometre teslimattaki sorunları yenilikçi donanım ve yazılımlarla çözen Delivery One çatısı altında geliştirilen Picksy çalışmaları; Eş zamanlı olarak üç ana kapsamda geliştirilmektedir: kargo otomatları, akıllı teslimat robotları ve otonom teslimat robotları. İnsansız hava ve kara araçları ile dünyada tek olan şirket bünyesinde paket transfer ekosistem hakkını korumak amacıyla uluslararası yasal tescil süreçlerini başlatan Delivery One, kısa süre içinde nakit akışını güçlendirmek için kargo otomatı iş modellerini kullanacak. terim. İşletmenin orta ve uzun vadeli hedefi, 1,8 milyar dolar hacme ulaşması beklenen Kargo Otomatı ile 85 milyar dolar seviyesine ulaşması beklenen Otonom Teslimat pazarlarında kilit oyuncu olmaktır. 2029’da

Nisan Pazartesi günü saat 10:00 prestijiyle 20 iş günü içerisinde yatırımcılara EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda %20 oranında daha fazla pay vereceğini açıklayan Delivery One’a https://fnb.lc/picksy üzerinden online yatırım 17, hisse bazlı kitlesel fonlama kampanyasının başlangıç ​​tarihi. yapılabilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu