Yaşam

Öğretmenler Günü Hatıralarla Kutlandı

İnegöl Belediyesi ile Ulusal Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yemek düzenlendi. Vazifeye yeni başlayan öğretmenler, duayen eğitimciler, okul idarecileri ve emekli Ulusal Eğitim Müdürlerini bir ortaya getiren tertipte, İnegöl Ulusal Eğitiminin renkli anıları anlatılarak yad edildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü, İnegöl’de özel bir tertiple kutlandı. İnegöl Belediyesi ile İnegöl Ulusal Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yemek düzenlendi. Eski İlçe Ulusal Eğitim Müdürleri, Eski Şube Müdürleri, emekli öğretmenler, misyona yeni başlayan öğretmenler, kıdemli öğretmenler, fiyatlı öğretmenler ve özel okul öğretmenlerinin katıldığı yemeğe; Kaymakam Eren Arslan, Belediye Lideri Alper Taban, Ulusal Eğitim Müdürü Ali Gerçek ve İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir de katıldı.

HATIRALAR YİNE CANLANDI

Royal Otel’de düzenlenen akşam yemeğinde, İnegöl Ulusal Eğitiminin eskileri ve yenileri bir ortaya geldi. Duayen eğitimcilerin anılarının dinlendiği, eskilerin yad edildiği buluşmada, yeni öğretmenlere feyz olacak anılar kimi vakit güldürdü kimi vakit hüzünlendirdi. Anıların yine canlandığı bu özel buluşmada, genç öğretmenlerin his ve niyetleri de dinlendi.

İNEGÖL’DE 74 BİN 375 ÖĞRENCİYE EĞİTİM HİZMETİ SUNULUYOR

Yemekle başlayan programda, Ulusal Eğitim Müdürü Ali Hakikat günün mana ve kıymetine ait bir konuşma yaptı. İnegöl’ün eğitim datalarını de paylaşan Gerçek, “Bu akşam 24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle; emekli olan öğretmenlerimiz, misyona yeni başlayan öğretmenlerimizi, bugün yemin eden öğretmenlerimizi, özel okullarda misyona başlayan öğretmenlerimizi ve fiyatlı öğretmen arkadaşlarımızı davet ettik. Birebir vakitte Ulusal Eğitim Müdürlüğümüzde vazife yapmış eski Müdürlerimiz ve Şube Müdürlerimiz aramızdalar. Bugün İnegöl’ümüzde özel okullarla birlikte 247 kurumumuz mevcut. Öğrenci sayılarımıza baktığımızda; okulöncesi 6 bin 565 öğrenci, ilkokulda 21 bin 231, ortaokulda 19 bin 318, lise seviyesinde ise 14 bin 879 öğrenci eğitim öğretim görmekte. Açık öğretimde de 9 bin 839 öğrencimiz var. Mesleksel Eğitim Merkezimizde 2 bin 543 öğrencimiz eğitim alıyor. Toplamda 74 bin 375 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti sunmaktayız” dedi.

“MESLEĞİNİZİN ÖNEMİ VE KIYMETİNİN FARKINDAYIZ”

Belediye Lideri Alper Taban ise “Bu akşam 24 Kasım öğretmenler günü vesilesiyle bir ortadayız. Buradaki öğretmenlerimiz başta olmak üzere ülkemizdeki tüm öğretmenlerimizin bu manalı gününü kutluyorum. Bizler İnegöl Belediyesi olarak okullarımızın, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, okul aile birliklerimizin ve velilerimizin olabildiğince yanlarında olmaya çalışıyoruz. Mesleğinizin ne kadar değerli ve değerli olduğunun da farkındayız. Bir Belediye Liderini da bir Kaymakamı da bir Cumhurbaşkanını da bir öğretmen yetiştiriyor. Hasebiyle böylesine değerli ve kutsal bir misyon yaptığınızın farkındayız. Her vakit yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Misyona yeni, başlayan öğretmenlerimize güzel olsun diyor muvaffakiyetler diliyorum. Duayen öğretmenlerimiz, müdürlerimize de sıhhat, sıhhat ve sağlıklı ömürler diliyorum” tabirlerinde bulundu.

“ÖĞRETMENLİK, İNSANLARIN HAYATINI ŞEKİLLENDİREN BİR MESLEK”

Kaymakam Eren Arslan da “Hepimiz için öğretmenler çok değerli. Hepimizin hayatında kesinlikle bir öğretmenin dokunuşu, tesiri var. Bugün bizleri bulunduğumuz kimliklere taşıyan bu dokunuşlar sahiden çok değerli. Bilhassa ilkokul öğretmeni biraz daha ayrıcalıklı oluyor. Çok farklı bir bağ. İlkokul öğretmenimin bana kazandırdıklarını, hayatıma tesirine ben hiçbir vakit unutamam. Her insanın hayatını şekillendiren bir meslek öğretmenlik. Hasebiyle sorumluluğu da çok yüksek olan bir meslek. Ne kadar kıymeti anlatılsa da tam olarak söz edilemeyecek bir meslek öğretmenlik. Öğretmen yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde baba, yeri geldiğinde kardeştir. Öğretmenlik mesleği sevgi olmadan asla yapılamaz. Öğretmenlerimizin aşkla çalıştığını görmek de geleceğimiz ismine çok büyük memnunluk verici. Ben bugüne kadar ülkemizin yükselmesinde ve kuşakların yetişmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vatana kalemleriyle, canlarıyla yeni kuşaklar yetiştirmek ismine yurdun dört bir köşesinde şehadete ulaşan şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. 2 gün evvel tekrar bir öğretmenimizi kaybettik. Ben buradan bu ülkeye, bu vatana düşmanlık besleyen, hainlik yapan herkese diyorum ki ne Aybüke öğretmenler ne Ayşegül öğretmenler bitmedi, bitmeyecek” halinde konuştu.

Konuşmalar sonrası başta Eski Ulusal Eğitim Müdürleri olmak üzere salondaki duayen eğitimciler anılarını anlattı. Yeni misyona başlayan öğretmenler his ve fikirlerini paylaşırken, fiyatlı öğretmenler ismine konuşan bir öğretmen ise hatırlanmanın hoş bir his olduğunu tabir ederek düzenlenen tertip için teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu