İş

Microsoft Azure, NVIDIA teknolojisi ile yapay zeka yeteneklerini geliştiriyor

REDMOND, Wash. ve SAN JOSE, Calif.- Microsoft (NASDAQ:MSFT) Corp. Azure, Azure AI, Microsoft Fabric ve Microsoft 365 dahil olmak üzere çeşitli Microsoft platformlarında yapay zeka (AI) ve bulut bilişim hizmetlerini güçlendirmeyi amaçlayan NVIDIA Corporation ile bir dizi yeni entegrasyonu duyurdu.

NVIDIA Grace Blackwell GB200 işlemcisini Azure’a getiren işbirliği, Microsoft’un yapay zeka altyapısını doğal dil işleme ve bilgisayarla görme gibi alanlarda büyük yapay zeka modellerini işlemeye yönelik gelişmiş özelliklerle geliştiriyor. Ayrıca Microsoft, NVIDIA’nın H100 NVL platformunu temel alan ve ölçeklenebilir yapay zeka iş yükleri için Multi-Instance GPU teknolojisini destekleyen Azure NC H100 v5 sanal makinesini piyasaya sürdü.

Microsoft ve NVIDIA, sağlık sektöründe bulut, yapay zeka ve süper bilgisayar teknolojilerinin entegrasyonu yoluyla inovasyonu hızlandırmak için birlikte çalışıyor. Bu işbirliği, Microsoft Azure ve NVIDIA’nın DGX Cloud ve Clara mikro hizmet paketinin birleşik güçlerinden yararlanarak klinik araştırmaları ve bakım sunumunu iyileştirmeyi amaçlıyor.

NVIDIA Omniverse Cloud API’lerinin Microsoft Azure’da kullanılabilir olması ve geliştiriciler için gelişmiş veri birlikte çalışabilirliği, işbirliği ve görselleştirmeyi kolaylaştırması nedeniyle endüstriyel dijitalleşme cephesi de bu ortaklıktan yararlanacak.

Microsoft 365 için yapay zeka çıkarım tahminleri, gerçek zamanlı olarak bağlamsallaştırılmış zeka sağlayarak kullanıcı üretkenliğini artırmak için tasarlanan Microsoft Copilot’ta NVIDIA GPU’lar ve NVIDIA Triton Inference Server tarafından sunulacak.

Ayrıca, NVIDIA’nın NIM çıkarım mikro hizmetleri yakında Azure AI’da kullanıma sunulacak ve optimize edilmiş yapay zeka dağıtımları için bulutta yerel mikro hizmetler sağlayacak. Bu hizmetler, geliştiricilerin performans açısından optimize edilmiş üretim yapay zeka uygulamalarını hızla pazara sunmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu