Haber

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Kapılar Projesini İnceledi

MersinBüyükşehir Belediye Başkanı Vaha Seçer, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği’ni (MIP) ziyaret ederek Kapılar Projesi’nin son durumu hakkında bilgi aldı ve projenin inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Ziyarette CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, MIP Halkla İlişkiler Komitesi Lideri Nuri Peker, MIP Kurumsal İrtibat Müdürü Sevda Onbaşlı, Proje Yöneticisi Serkan Mahmutoğlu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde hazır bulundu.

Lider Seçer, MIP tarafından üretimine devam edilen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Valiliği, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Kapılar Projesi hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra, Mersin’e teknik gezi gerçekleştirdi. Proje alanı.

Seçer: “UZUN YILLARDIR BEKLENEN VE PLANLANAN BİR ÇALIŞMA”

İncelemenin ardından açıklama yapan Lider Seçer, projenin Mersin doğu girişindeki trafik sorununu ortadan kaldıracak son derece önemli bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, “Şehrin trafiğini rahatlatma açısından son derece önemli bulduğumuz bir çalışma yapılacak” dedi. Gerçekleşti. Aslında yıllardır beklenen bir şeydi.” “Planlı bir çalışma. Sonuçta bizim katkılarımızla hayırlara vesile olacak. Bu ay sonunda açılışla birlikte kapılar tam olarak faaliyete geçecek” dedi.

“MERSİN’İN DOĞU GİRİŞİ RAHATLANACAK”

Mersin’in doğu girişinde özellikle Liman B Kapısı’ndan limana giren yük araçlarının trafik açısından büyük sorun oluşturduğunu belirten Seçer, “Şehrin manzarası ve estetiği açısından çok güzel görüntüler sağlamadı. Bunlar Bunun ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yapıldı. Liman işletmecileri de bu konuda faaliyetlerini sürdürdü.” Hızlı bir şekilde yapıldı. Bazı istenmeyen durumlardan dolayı gecikmeler yaşandı ancak hummalı çalışmalar halen devam ediyor. Bu ayın sonunda herhangi bir aksilik olmadığı sürece kapılar açılacak ve Liman Caddesi B Kapısından araçlar artık girmeyecek olunca Mersin’in doğu girişi de rahatlamış olacak.” dedi.

PROJE TAMAMLANDIĞINDA BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMALARINA HIZLA BAŞLAYACAK

Proje tamamlandığında Büyükşehir Belediyesi’nin hızla çalışmalara başlayacağını belirten Seçer, “Mersin’in doğu girişine yakışır bir düzenlemeyle yeni bir bulvar yapıp burayı güzel bir girişe dönüştüreceğiz, şimdi de caddede trafik sorunu yaşanıyor. Mersin’in doğu girişi ortadan kaldırılacak. Liman “İlimiz Mersin ve Mersin için önemli olan liman için çok önemli bir çalışmaydı. Katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum. İnşallah daha nice güzel projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

MAHMUTOĞLU: “LİMAN DIŞINDA LİMAN ARAÇLARINI ARTIK GÖRMEYECEĞİZ”

Belediye Başkanı Seçer’e bilgi veren Kapılar Proje Müdürü Serkan Mahmutoğlu, proje kapsamında limanın tüm girişlerini tek noktada toplayacaklarını ve bu sayede liman trafiğini şehir trafiğinden ayırabileceklerini belirtti. Artık D400 Karayolu’ndan tırların geçmeyeceğini belirten Mahmutoğlu, “K4 Kavşağından limana giren tüm araçları yeni yapılan yaklaşım yolundan geçirmeye başladık. Şu anda genel yüklerimizin tamamı oradan gelmeye başladı. Yeni kapılarımızı da kullanmaya başladılar. Bu ay içinde köprümüzü tamamlamayı planlıyoruz.” “Tamamlandığında, tüm konteyner trafiğinin yaklaşma yolundan geri dönmesine izin verdiğimizde artık liman dışında liman araçlarını görmeyeceğiz. Tüm araçlar bu yolu kullanacak” dedi.

Kaynak: ANKA / Siyaset

savsatajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu