Haber

Erdoğan: Konutlardan 1 ay doğalgaz ücreti almayacağız

Karadeniz’den çıkarılan doğalgazın Filyos’ta işletmeye alınması törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mutfak ve sıcak su tüketimi için gerekli olan doğalgazın maliyeti ortalama 25 metreküpe denk geliyor. ayda, 1 yıl süreyle faturalardan düşülecek. 1 ay boyunca Türkiye genelindeki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız” dedi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin iki bayramını bir arada kutlamak için bir aradayız. Bunlardan biri de yarın kavuşacağımız Ramazan Bayramı’dır inşallah. İkinci bayramımız Karadeniz gazının devreye alınmasıdır. Ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan bu projenin ilk adımı Ağustos 2020’de Filyos tarafından atılacaktır.Sakarya doğalgaz sahasında 175 kilometre açıkta Fatih gemimizin sondajıyla sondaj yaptık, dedi.

“Sahada 320 milyar metreküp rezerv olduğunu gördük. İlave sondajlarla bu rakam 405 milyar metreküpe çıktı. Fatih sondaj gemisi Kanuni’nin de katılımıyla 540 milyar metreküpe çıktı. Yavuz gemimizin sondaj filomuza katılmasının ardından uluslararası bir firmaya yaptırdığım 3 boyutlu modellemede Sakarya sahamızdaki gaz miktarı 652 milyar. 1 metreküp olarak tescillendi” dedi.

Erdoğan, “Keşiften sadece 32 ay sonra bugün Karadeniz gazımızın devreye alma töreniyle bu uzun ve meşakkatli yolculuğun en mutlu anına geldik. Sakarya sahasından günde 10 milyon metreküp gaz çıkaracağız. Allah’ın izniyle açacağımız yeni kuyularla gelecekte günde 40 milyon metreküp doğal gaz üreteceğiz.Tam kapasiteye ulaştığımızda ülkemizin yıllık ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’unu Türkiye’den karşılamış olacağız. Burada. Ülkemizin doğal gazda dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltmakla kalmıyor, Filyos ve Zonguldak’ı da önemli bir enerji, teknoloji ve lojistik üs haline getiriyoruz.”

Erdoğan, “Bugün 85 milyon insanı sevindirirken, milletimizi gururlandırıyoruz, tabi ki bazılarını üzüyoruz.” Hainlere üzülüyoruz. Her seçim öncesi iftira atan zavallı karaktere üzülüyoruz. Ortada gaz yok diye ortalıkta dolaşan o beceriksiz meraklıları üzüyoruz. Milletimizin sevinci, gururu, heyecanı ve zaferleri karşısında kâbus gören mankurtları esefle karşılıyoruz. Doğal olarak ilk günden itibaren siz bize yapamazsınız diyen güzel insanlara üzülüyoruz. “Her işe çamur atan Kemal Bey’i ve masa arkadaşlarını üzüyoruz. İnşallah yeni açılışlarla, yeni işlerle, devreye aldığımız projelerle bu ezikler kulübünü üzmeye devam edeceğiz.”

Eski Enerji Bakanı Berat Albayrak’a ve şimdiki Bakan Fatih Dönmez’e de teşekkür eden Erdoğan, “Bu projenin sismik aramadan sondaja, kuyu açılmasından boru döşenmesine kadar her aşamasında eski Enerji Bakanı Berat Bey ve daha sonra Fatih Bey tüm bunların yanında TPAO’ya, tüm yönetim kurulu başkanına ve ekibine şahsım ve milletim adına teşekkür ederim. BOTAŞ’a, müteahhit firmalarımıza, mühendislerimize, Çalışanlarımız kısacası milletim adına herkes.”

Millet İttifakı Başkanı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurt dışından 300 milyar dolarlık yatırım getirme sözüne değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Kendi doğal gazınızı, kendi petrolünüzü, kendi kaynaklarınızı kullanmak elbette değerli ve hayati. Ancak insanımızın aklına mutlaka şu soru gelecek: Peki kendi gazımızın kendi gazımızın olması benim günlük hayatıma ne yarayacak? Bu çok meşru bir soru, çok doğru bir soru, Her zamanki Bay Kemal gibi saçmalıklarda bir terslik var sizde, söylemeyeceğim, ‘300 milyar getirdim’ diyor. yurt dışından dolar.’

DETAYLAR GELİYOR…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu