Ekonomi

AmEx varlıklı müşteri harcamalarıyla kâr tahminlerini aştı, hisseler %4’ün üzerinde yükseldi

American Express Co (NYSE:AXP), ilk çeyrek için kar beklentilerinin önemli ölçüde aşıldığını bildirdi ve bu başarıyı harcamalarını arttıran premium müşteri tabanına bağladı.

New York merkezli finansal hizmetler şirketi, 31 Mart’ta sona eren çeyrek için hisse başına 3,33 dolar kâr açıkladı ve LSEG verilerine göre hisse başına 2,96 dolar olan ortalama analist tahminini aştı.

American Express, düşük gelirli tüketicilerin harcama kalıplarına daha fazla maruz kalan diğer kredi kuruluşlarını etkileyen mali zorlanmadan kaçındığı için şirketin varlıklı müşteri kitlesi performansında önemli bir rol oynadı. Bu dayanıklılık, finans sektörünün bu tüketicilerin ekonomik istikrarına ilişkin endişelerle zorlu bir ortamdan geçtiği bir dönemde ortaya çıkmıştır.

American Express’in Finans Direktörü Christophe Le Caillec, özellikle tüketici tarafında güçlü bir büyüme olduğunu belirtti. Le Caillec, Z kuşağı ve Y kuşağı müşterilerinin çeyrek boyunca küresel olarak yeni hesap edinimlerinin %60’ından fazlasını temsil ettiğini vurguladı.

American Express ayrıca 3,77 milyar dolara ulaşan Net Faiz Gelirinde (NII) %26’lık bir artış gördü. NII, kredilerden elde edilen gelir ile mevduatlara ödenen faiz arasındaki farkı temsil ediyor. Buna ek olarak, şirketin faturalandırılmış işleri %6 oranında büyüyerek ilk çeyrekte 367 milyar dolara ulaştı.

Federal Rezerv’in son iki yılda yaptığı ve temerrüt risklerine ilişkin endişeleri artıran 11 faiz artırımına rağmen American Express güçlü konumunu korumuştur.

Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 1,1 milyar dolar olan kredi zararı karşılığını ilk çeyrekte 1,3 milyar dolara çıkararak potansiyel risklere karşı hazırlık yaptı.

Genel piyasa ekonomik belirsizlik nedeniyle tüketici harcamaları konusunda temkinli davranırken, American Express son iki yıldır ekonomik gerileme olasılığını küçümseyerek kendine güvenini korudu. Şirket tüm yıl için %9 ila %11 arasında bir gelir artışı öngörmeye devam etti ve hisse başına 12,65 ila 13,15 dolar aralığında bir kâr bekliyor.

American Express hisseleri Cuma günü TSİ 14:45 itibariyle %4,23 değer kazandı.

InvestingPro İçgörüleri

American Express (NYSE:AXP) analist beklentilerini aşan etkileyici ilk çeyrek kazançlarını paylaşırken, InvestingPro verileri şirketin finansal ölçütlerine daha derin bir bakış sunuyor. American Express, 162,62 milyar dolarlık piyasa değeriyle Tüketici Finansmanı sektörünün ağır toplarından biri. Şirketin F/K oranı 19,99’dur ve yatırımcının kazanç kapasitesi hakkındaki hissiyatını yansıtmaktadır. Bu, 2023’ün 4. çeyreği itibariyle son on iki ay için 19,47 olan düzeltilmiş F/K oranının biraz üzerinde.

InvestingPro İpuçları, American Express’in 5,81 gibi yüksek bir Fiyat / Defter katsayısıyla işlem gördüğünü ve defter değerine kıyasla primli bir değerlemeye işaret ettiğini vurguluyor. Ancak, şirket son üç ayda toplam %19,11 getiri ile güçlü bir getiri sağladığı için bu durum haklı görülebilir. Ayrıca American Express, etkileyici bir şekilde 54 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürerek hissedarlara tutarlı bir bağlılık göstermiştir. Temettü verimi şu anda %1,29’dur.

Daha fazla bilgi edinmek isteyen yatırımcılar, yatırım kararlarını daha fazla bilgilendirebilecek ek InvestingPro İpuçları olduğunu unutmamalıdır. Örneğin, 7 analistin önümüzdeki dönem için kazançlarını yukarı yönlü revize etmesi, şirketin performansına ilişkin potansiyel iyimserliğe işaret ediyor. American Express’in sektöründe önemli bir oyuncu olduğunu da belirtmek gerekir, bu da pazar direncinde rol oynayabilir.

Burada açıklanmayanlar da dahil olmak üzere daha fazla analiz ve ipucuna erişmek için yatırımcılar InvestingPro’nun platformunu keşfedebilir ve InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmayı düşünebilirler. Listelenen 10 ek InvestingPro İpucu ile yatırım stratejilerini yönlendirmeye yardımcı olacak çok sayıda bilgi bulunmaktadır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu