Ekonomi

Almanya fabrika siparişlerinde sert düşüş

Almanya’da fabrika siparişleri Temmuz ayında düştü; bu durum, Avrupa’nın en büyük ekonomisindeki sıkıntıların üçüncü çeyrekte de devam ettiğini gösteriyor.

Talep haziran ayına göre yüzde 11,7 oranında azalırken bu rakam, ekonomistlerin Bloomberg anketinde beklediği yüzde 4,3’lük düşüşün çok daha üzerinde bir düşüş olarak öne çıktı.

Düşüş, üç aylık yükselişin ardından gerçekleşti.

Kış aylarında Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle durgunluk yaşayan Almanya’nın üretiminin ikinci çeyrekte artış sağlayamadığı, üçüncü çeyrekte ise beklenen sakinliği yaşaması bekleniyor.

“Avrupa’nın hasta adamı” lakabı geri döndü

Ülke ekonomisinin 2023 yılının son çeyreğinde yüzde 0,1 oranında büyümesi beklense de bazı uzmanlar, 1990 yılında Almanya’nın birleşmesinden sonra Almanya’ya yapıştırılan “Avrupa’nın hasta adamı” etiketini yeniden gündeme getirdi.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin’in yaşadığı ivme kaybı nedeniyle talebin zayıflaması, en çok sektörün etkilenmesine neden oldu.

Perşembe günü açıklanacak Almanya imalat verilerinin zayıflığın devam ettiğine işaret edebileceği belirtilirken, ekonomistlerin medyan tahmini bu bilgilerde art arda üçüncü aylık daralmanın yaşanacağı yönündeydi.

“Mevcut durum iyi değil”

Bundesbank Lideri Joachim Nagel, “Hasta Adam” lakabı sorulduğunda mevcut durumun iyi olmadığını itiraf etti.

Nagel, Handelsblatt gazetesine verdiği röportajda, “Kış döneminde teknik durgunluğa girdiğimiz ve o tarihten bu yana ekonomik gelişmenin tatmin edici olmadığı doğru, ancak bu durumun yeniden düzelmesini bekliyoruz.”

1990’lı yıllara göre çok daha yeterli durumda olduklarını söyleyen ve işgücü piyasasının gücüne dikkat çeken Nagel, “Almanya, Avrupa’nın hasta adamı değil. “Bunun yanlış bir teşhis olduğunu düşünüyorum ve kendimize daha fazla güvenmemiz gerekiyor” dedi.

haber-cicekdagi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu