Ekonomi

ABD küresel vergi anlaşmasında Ar-Ge vergi kredisi istisnası istiyor

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’nin araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) vergi kredisi için özel bir hüküm sağlamak üzere diğer ülkelerle müzakereler yürüttüğünü açıkladı. Bu hamle, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından düzenlenen bir anlaşma olan %15’lik küresel asgari vergi oranının uygulanmasını çevreleyen daha geniş tartışmaların bir parçasıdır.

Temsilciler Meclisi Yollar ve Araçlar Komitesi ile yakın zamanda yapılan bir oturumda Yellen, Ar-Ge vergi kredisi için uygun koşullar elde etmeyi amaçlayan devam eden görüşmelerle ilgili iyimserliğini dile getirdi. Yellen bu vergi kredisinin ABD için önemini vurguladı ve komite üyelerine bu müzakerelerin gidişatı konusunda kendilerini bilgilendireceği güvencesini verdi.

Küresel vergi anlaşması iki ana bileşenden oluşuyor: birincisi küresel asgari vergi oranı, ikincisi ise hem büyük hem de yüksek karlı çok uluslu işletmeler üzerindeki vergilendirme haklarının yeniden tahsis edilmesini içeriyor. Yellen, “Sütun 2” olarak bilinen küresel asgari vergiyi, ABD şirketlerini rekabet açısından dezavantajlı duruma düşüreceğine inanan Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin eleştirilerine karşı savundu. Yellen, vergi anlaşmasının bileşenlerinin benimsenmesinin uzun vadede hafif gelir kazanımlarıyla sonuçlanacağını ve ekonomik çarpıklıkları en aza indireceğini belirterek karşı çıktı.

Yellen ayrıca, ABD’nin %10,5’lik küresel asgari vergi oranına sahip tek ülke olduğu ve diğer ülkelerde böyle bir vergi bulunmadığı zamanlarda ABD’li işletmelerin daha önce iyi idare ettiğinin altını çizdi. Evrensel olarak kabul edilen %15’lik bir vergi oranının, ülkelerin düşük vergi oranlarını yatırım çekmek için bir araç olarak kullanmalarını önlemeye yardımcı olacağını ve böylece oyun alanını eşitleyeceğini savundu.

Başkan Joe Biden’ın taahhüdüne uygun olarak Yellen, yönetimin vergi politikasının temel taşlarından biri olan, yılda 400.000 doların altında kazanan Amerikan hane halkları için vergi artışı yapılmayacağını yineledi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu