Haber

ABD BÜYÜKELÇİSİ BOĞAZ’DA DEMİRLENEN ZARARLI GEMİSİNİ ZİYARET ETTİ –

ABD savaş gemisi USS Nitze İstanbul’a geldi ve Dolmabahçe açıklarında demirledi. ABD Büyükelçisi Jeffry L.Flake gemiyi ziyaret etti. Flake, “Türkiye ve ABD uygun müttefikler” dedi. Burası harika bir şehir ve denizcilerimiz bunu görüyor. “USS Nitze, yaklaşık 350 kişilik mürettebatıyla mükemmel bir gemi” dedi.

ABD Donanmasına ait USS Nitze savaş gemisi, Sarayburnu’ndan saat 08.00 sıralarında İstanbul Boğazı’na girdi. Üsküdar yakınlarından dönen gemi Dolmabahçe Sarayı açıklarına demirledi. Sahil Güvenlik ekipleri, gemiye boğaza girişinde eşlik etti. Mürettebat 155 metrelik geminin güvertesine çıkarak İstanbul’u izledi. Gemide ABD bayrağıyla birlikte Türk bayrağının da çekildiği görüldü. ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake ve ABD Başkonsolosu Julie A. Eadeh sabah saatlerinde gemiyi ziyaret ettiler. Büyükelçi Flake ve Başkonsolos Eadeh, geminin komutanı Yarbay Katie Jacobson ve gemideki memurlar tarafından karşılandı. ABD Donanması’ndan Binbaşı John Thompson, basın mensuplarıyla birlikte gezerek geminin kontrol odası, acil servis odası, füze ve mühimmat sistemlerinin bulunduğu bölüm ve geminin radar noktaları hakkında bilgi verdi. NATO ittifakını güçlendirme faaliyetleri kapsamında Türkiye’ye düzenli bir ziyaret yapmak üzere İtalya’dan yola çıkan geminin Marmara Bölgesi’nde iki veya üç gün kalması.

ayrıldığı bildirildi. ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake ve USS Nitze’nin komutanı Yarbay Katie Jacobson, gemide kısa bir açıklama yaptı.

ABD BÜYÜKELÇİSİ FLAKE: TÜRKİYE VE ABD İTTİFAK YETER

ABD Büyükelçisi Flake, “Türkiye ile dostluğumuz var. Türkiye ve ABD iyi müttefikler. Başkonsolosumuz Julie A. Eadeh ile burada bulunmaktan memnunuz. Burası muhteşem bir şehir ve denizcilerimiz de görüyor. Orada yapılacak çok şey var.” yaklaşık 350 mürettebat ve burada harika bir gemi var.” Flake’in ardından söz alan geminin komutanı Yarbay Katie Jacobson, “Öncelikle burada bulunmaktan onur duyuyorum. Türkiye çok değerli bir müttefikimiz ve dostumuzdur” dedi.

Hava, denizaltı savunması ve deniz taarruzu kapsamında görev yapan USS Nitze gemisinin 2016 yılında Yemen İç Savaşı’nda aktif rol aldığı belirtildi. gemi, cephede ağır toplarla birlikte ve ayrıca statik bir radar sistemine sahiptir. Yaklaşık 155 metre uzunluğunda olan gemide bir de helikopter bulunuyor.

habersusurluk.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu