Haber

2022 FIFA Dünya Kupası

İstatistik: 974

Hakemler: Clement Turpin, Nicolas Danos, Cyril Gringore (Fransa)

Brezilya: Alisson (Dk. 80 Weverton), Militao (Dk. 63 Dani Alves), Thiago Silva, Marquinhos, Danilo (Dk. 72 Bremer), Casemiro, Paqueta, Raphinha, Neymar (Dk. 80 Rodrygo), Vinicius Junior (Dk. .80 Rodrygo) . 72 Martinelli), Richarlison

Güney Kore: Kim Seunggyu, Kim Moonhwan, Kim Minjae, Kim Younggwon, Kim Jinsu (Dk 46 Hong Chul), Jung Wooyoung (Dk 46 Son Junho), Hwang Inbeom (Dk 65 Paik Seungho), Hwang Heechan, Lee Jaesung (Dk. 74 Lee Kangin), Son Heungmin, Cho Guesung (Dakika 80 Hwang Uijo)

Hedefler: Dk. 7 Vinicius Junior, Dk. 13 Neymar (Penaltıdan), Dk. 29 Richardlison, Dk. 36 Paqueta (Brezilya), Dk. 76 Paik Seungho (Güney Kore)

Sarı kart: Dk. 44 Jung Wooyoung (Güney Kore)

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 maçında Brezilya, Güney Kore’yi 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Stadyum 974’te oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 4-0’lık skorla kapatan Sambacılar, kar fırtınasını çok rahat geçti.

Brezilya, 9 Aralık Cuma günü çeyrek finalde Hırvatistan ile karşılaşacak.

Maça çok hızlı başlayan Brezilya golü beklemedi. 7. dakikada Raphinha’nın sağ kanattan ceza sahasına yerden gönderdiği topa hakim olan Vinicius Junior, arka direkten topu kontrol ederek düzgün bir şutla ağları kaldırdı: 1-0.

Vinicius Junior, Dünya Kupası’ndaki ilk golünü kutluyor.

Sambacılar 13. dakikada Neymar’ın penaltı golüyle farkı 2’ye çıkardı.

Brezilya 29. dakikada üçüncü golün sevincini yaşadı. Richarlison Güney Kore ceza sahası önünde zarif bir hareketle topu kontrol etti. Pasını verip ceza sahasına ilerledi ve Thiago Silva’nın isabetli pasıyla kalecinin karşısına çıkan Richarlison yerden vuruşla meşin topu filelere gönderdi.

Brezilya 4. golünü 36. dakikada buldu. Neymar pası sol kanatta bulunan Vinicius Junior’a attı. Vinicius’un penaltı noktasına doğru gönderdiği topa Paqueta vurdu ve meşin topu filelere gönderdi: 4-0.

Brezilya ikinci yarıya hızlı başladı. 46. ​​dakikada Richarlison’ın sert şutunu kaleci ayağıyla kurtardı. Raphinha da 54. dakikada kaleci Kim Seunggyu’nun parmak uçlarıyla golü bloke etmesiyle golü hissetti. Savunma daha sonra tehlikeyi savuşturdu.

Güney Kore 68. dakikada net bir fırsat değerlendiremedi. Hwang Inbeom’un ceza sahası dışından şutunu kaleci Allisson son anda engelledi, yakın mesafeden serbest topa Son Heungmin vurdu, kaleye giden top son anda defansa çarptı.

Güney Kore 76. dakikada golü buldu. Kore’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Brezilya savunmasının ceza sahası önünde uzaklaştırdığı topu kontrol eden Seungho, meşin yuvarlak topu çok sert bir vuruşla ağlara gönderdi: 4-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Brezilya 4-1 galip geldi ve topla buluşturdu.

Neymar geri döndü

Brezilya’da sakatlığı bulunan yıldız oyuncu Neymar, iki maçın ardından takımdaki yerini aldı. Antrenör Tite, Neymar’ı Güney Kore’ye karşı ilk 11’de sahaya çıkardı.

Samba oyuncularının Dünya Kupası’nda Sırbistan ile oynadıkları grubun ilk maçında sakatlanan Neymar, İsviçre ve Kamerun müsabakalarında forma giyemedi.

Neymar’ın tarihi golü

İlk golünü Katar 2022’de atan Neymar, Pele ve Ronaldo’nun ardından 3 farklı Dünya Kupası’nda gol atan üçüncü Brezilyalı olarak tarihe geçti.

Neymar da 77 golle Brezilya Milli Takımı tarihinin en çok gol atan oyuncusu olan Pele ile arasındaki farkı ortada 1’e indirdi. Yıldız oyuncu milli takım formasıyla 76 gole ulaştı.

Stadyum 974’te oynanan son maç

Brezilya-Güney Kore maçının oynandığı Stadyum 974 kapılarını kapattı.

Katar’da oynanacak Dünya Kupası için konteynerlerden inşa edilen stadın söküleceği açıklandı. Stadyum 974, Dünya Kupası’nda 7 maça ev sahipliği yaptı.

Stadyum 974’teki karşılaşmayı 43 bin 847 kişinin izlediği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
Esat Evden Eve Nakliyat
tv servisi
Başa dön tuşu